10 lucruri pe care trebuie să le faci măcar o dată în viață cu iubitul sau iubita ta

Min

Atunci când fluturii din stomac se află într-un dans continuu și când i-ai oferi și luna de pe cer jumătății tale tocmai pentru a-i arăta cât de mult înseamnă pentru tine,  fiecare zi reprezintă încă o ocazie de a crea amintiri. Amintiri care să vă definească și care să vă stârnească zâmbete melancolice atunci când, peste ani, răsfoiți împreună cu nepoții albumele voastre cu poze. Și când veți vedea crescând în ochii lor întrebarea mută dacă ați făcut într-adevăr împreună toate astea, veți ști că pentru voi timpul nu s-a irosit în van.

 

 

 1. Să luați cina într-un restaurant Michelin

 

michelin_fine_dining
Sursa foto: splendia.com

 

Da, dragostea trece prin stomac. Dacă amândoi ați ajuns la concluzia asta și niciunul dintre voi nu se încumetă să gătească o tocăniță, atunci merită încercată și o cină de “fine dining” în adevăratul sens al cuvântului. Nu că soacra nu ar găti suficient de bine, însă din când în când, merită experimentat și conceptul de “gourmet”.

Concept pe care compania Michelin (da, aceeași companie care produce anvelope pentru mașini) s-a decis să îl răsplatească încă din 1900, atunci când a început să acorde stele restaurantelor în special pentru calitatea și consistența mâncărurilor, tehnica utilizată și inovațiile culinare.

Însă, din păcate, România nu se poate mândri cu niciun restaurant răsplătit cu stele Michelin. Franța și Japonia își împart primul loc cu 25 de restaurante care au dobândit 3 stele Michelin, apoi următoarele 3 poziții din clasament fiind ocupate de Statele Unite, Spania și Germania. Deci, vacanța următoare, încotro?

 

 

 1. Să luați cina la înălțime

cina la inaltime
Sursa foto: dinnerinthesky.ro

 

Dacă niciunul dintre voi nu are rău de înălțime, atunci cu siguranță ar trebui să experimentați conceptul “Dinner in the sky”, inaugurat recent și în Romania. Conform unui clasament publicat în revista Forbes, “Dinner in the sky” se află în primele 10 cele mai neobișnuite restaurante din lume, experiența culinară deosebită fiind completată de muzică, focuri de artificii și de alte variante de entertainment.

Imaginează-ți cum ar fi să deguști cele mai fine mâncăruri împreună cu partenerul tău, iar masa respectivă să fie ridicată cu ajutorul unei macarale la 50 de metri altitudine? Da, ai citit bine, adică la înălțimea unui bloc cu 15 etaje! Interesant, nu? Poți face acest lucru alături de alte 20 de persoane la fel de dornice de amintiri memorabile ca tine.

Poți alege dintre mai multe variante de ridicări: mic dejun, prânz, șampanie și cină la înălțime, iar prețurile variază între 250 și 750 lei de persoană în funcție de experiența aleasă. Și nu este neaparată nevoie să alegi Bucureștiul sau Constanța pentru a trăi o astfel de experiență, ea fiind disponibilă și în orașe precum Atena, Londra sau Dubai.

 

 

 1. Să luați cina pe întuneric

Cina pe intuneric
Sursa foto: newcountry1031.ca

 

Dacă însă până și urcatul pe o simplă scară îți provoacă amețeli, atunci uită de “Dinner in the sky” și încearcă o cină pe întuneric. Da, ai citit bine, poți să te relaxezi în privința petelor de mâncare pe haine și să profiți de un bungee jumping culinar, acolo unde experiența gustului este augumentată prin absența oricărei surse de lumină. Astfel, din punct de vedere psihologic,  lipsa văzului este suplinită de celelalte simțuri,  chiar dacă îți va lua ceva până vei găsi mâncarea în farfurie, deși este deja tăiată în bucăți mici.  Conceptul a fost materializat în Zurich în 1999 și de atunci s-au deschis tot mai multe restaurante care propun o astfel de experiență culinară inedită. Până nu demult, a existat un astfel de restaurant și în București, însă dacă ți-am stârnit deja curiozitatea,  îți recomandăm o escapadă de câteva zile la Londra, Viena sau Istanbul, acolo unde există mai multe restaurante care promovează conceptul de “blind dining”.

 

 

 1. Să dați o tură cu o mașină de curse

Academia Titi Aur
Sursă foto: academiatitiaur.ro

 

Dacă iubitul tău este dependent de adrenalină (și acum să fim sinceri: care bărbat nu este?), dar și ție îți plac experiențele inedite, atunci puteți să vă rezervați un weekend pentru a-l petrece pe circuit alături de un instructor dedicat de la Academia Titi Aur și de câteva tipuri de mașini de curse, care cu siguranță îi stârnesc imaginația iubitului tău. Poate nu știai, dar Bucureștiul se poate mândri cu cel mai complex autodrom din Europa de Est!

Dacă și tu te consideri mai mult decât o “tigaie” la volan și împarți pasiunea pentru mașini cu partenerul tău, atunci pachetul Mitshubishi Evo Rally este alegerea perfectă. Pe lângă faptul că amândoi veți avea parte de adrenalină din plin, veți beneficia și de perfecționarea aptitudinilor tehnice. Astfel, veți învăța ce înseamnă controlarea derapajului prin intermediul simulatoarelor pe circuit, dar și impactul frontal cu un obstacol fix ce are drept efect răsturnarea mașinii la 90 și 180 de grade. Dincolo de frică, amândoi veți învăța să fiți mai responsabili în trafic și vă veți distra de minune. Garantăm asta!

 

 1. Să dormiți o noapte într-o căsuță din copac

casuta_in_copac
Sursa foto: booking.com/hotel/ro/porumbacu-treehouse.ro

 

Oare nu este visul oricărui copil, să doarmă măcar o dată într-o căsuță din copac? De ce nu v-ați întoarce pentru o noapte la copilărie pentru a materializa împreună o astfel de experiență? În plus, nu este nevoie să mergeți prea departe, peste mări și țări, pentru a reuși să vă duceți planul la bun sfârșit.  Nici să vă petreceți zile bune cu un proiect de tipul do-it-yourself pentru a construi una. Trebuie doar să căutați pe hartă Porumbacu de Sus, o localitate ce se află la doar 14 km de Transfăgărășan,  unde veți descoperi, bine ascunsă într-o pădurice din zonă, o căsuță în copac desprinsă parcă din poveștile cu zâne.  Pe lângă peisajul mirific, aerul curat și decorul de basm, vă veți putea bucura împreună de o tură cu bicicletele sau de ce nu, de o partidă de pescuit.

 

 

 1. Să zburați cu parașuta

zbor_cu_parasuta
Sursă foto: Unsplash

 

Dincolo de frici și de bariere mentale, o astfel de experiență presupune depășirea propriilor limite și acceptarea provocării în doi. Iar când reușiți să faceți acest lucru împreună, pe lângă minunatele poze pe care le veți putea arăta peste ani copiilor, câștigul vostru va fi materializat în propria voastră relație. Deci, dincolo de saltul în gol și de potențialul rău de înălțime, o astfel de experiență merită încercată măcar o dată în viață. Chiar dacă pentru a o pune în practică, veți sări în tandem alături de un instructor, trebuie neapărat să imortaliați momentul. Aveți oricum posibilitatea să filmați saltul, astfel încât să puteți retrăi oricând doriți momentul.

 

 1. Să dormiți o noapte în hotelul de gheață

hotel_de_gheata
Sursa foto: hotelofice.ro

 

Iubita ta este atât de friguroasă încât nu ar pleca din casă fără calorifer dacă ar ști că urmează să dormiți într-un hotel de… gheață? Dar poate că nici nu aveți nevoie! Dragostea voastră este suficientă încât să vă încălzească pe amândoi! Chiar dacă acoperișul este din gheață și până și patul pe care dormiți este realizat tot dintr-un imens bloc transparent și rece. Dar cu siguranță, această experiență în doi merită bifată măcar o dată în viață.

În fiecare an, încă din 2005, în creierul munților Făgăraș prinde viață Hotelul de Gheață, un loc desprins parcă din regatul de cleștar. Totul este sculptat în gheață și da, ați ghicit, se topește în fiecare primăvară. Iar iarna, meșteri pricepuți reiau construcția hotelului. Prețurile pornesc de la 500 lei pentru o noapte de cazare, iar pe lângă experiența inedită mai poți vizita biserica de gheață sau ice-barul, dacă ai nevoie de o încălzire rapidă.

 

 

 1. Să mergeți cu un velier

velier
dreamexplorer.ro

 

Cum ar fi dacă într-o zi toridă de vară ați pleca pe urmele delfinilor din Marea Neagră? Și nu cu o barcă obișnuită, ci cu un velier? Fie că optați pentru o plimbare de doar trei ore, fie vă încumetați să înfruntați un potențial rău de mare care poate apărea în cazul unor călătorii mai lungi, cu siguranță, amândoi veți învăța o mulțime de lucruri despre ce înseamnă o astfel de ambarcațiune propulsată doar cu ajutorul vântului. Si s-ar putea sa va indragostiti iremediabil de o astfel de activitate, caz in care puteti opta pentru cursurile de yachting, ocazie unica de a explora impreuna noi orizonturi.

 

 

 1. Să faceți baie în Marea Moartă

   

  Marea_Moarta
  Sursă foto: Shutterstock

 

Oare ce este atât de spectaculos la această mare, în realitate fiind un lac continental, mai ales că numele ei nu este tocmai “îmbietor”? Ei bine, tocmai faptul că în ea pot intra și cei care nu știu să înoate. Deloc. Și când spun asta, nu mă refer la tot felul de adjuvante care să vă mențină la suprafață. Ci pur și simplu, la faptul că este atât de sărată încât apa vă poate menține singură fără să faceți vreun efort. Așadar, dacă unul dintre voi are teamă de apă, aici poate învăța să scape, pur și simplu, de ea. Și ce poate fi mai frumos decât să vă aflați împreună la 427 m sub nivelul mării, pentru că da, Marea Moartă este cel mai jos loc de pe pământ? Pe lângă peisajele superbe, pe lângă faptul că se află aproape de deșert, puteți alege și o croazieră pe Marea Moartă, cu siguranță, este o experiență inedită. Doar că ar cam trebui să vă grăbiți puțin. Nivelul apei scade cu aproximativ un metru în fiecare an, deci dacă stați prea mult pe gânduri, peste un deceniu s-ar putea să vizitați doar un imens deșert de sare.

 

 

 

 1. Să învățați să dansați tango

Tango_passion
Sursă foto: Vivadance.ro

 

Tangoul argentininan este recunoscut drept unul dintre cele mai pasionale dansuri care există pe lume. Este mai mult decât un simplu dans, este un limbaj al iubirii, al provocărilor, al duelurilor și al abandonurilor. Ca o relație. Ca relația voastră.

De ce nu ați alege să o duceți la alt nivel în pași de dans? Nu este ușor, necesită timp pentru a-i putea dezlega tainele, însă răsplata este pe măsură. Un timp de calitate petrecut împreună, o poveste scrisă pe ritmuri de tango.  Propria voastră poveste.

 

 

 

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×