Balul Bucuriei, un eveniment caritabil organizat în sprijinul copiilor cu autism

Min

Organizator: Autism Voice

Telefon: 0751 278 391

Email: contact@autismvoice.ro

Website: www.autismvoice.ro/

SMS: -

Cont RON: RO49BACX0000000968803037

Cont EUR: -

USD Account:

Cea de-a IV-a ediție a Balului Bucuriei va avea loc pe 17 septembrie la Palatul Bragadiru din București. Evenimentul, organizat de Asociația Autism Voice, reprezintă ocazia de a sprijini 400 de copii și tineri cu tulburări din spectrul autist prin programe de terapie, recuperare și integrare socială.

 

 

Organizatorii ne promit o seară magică petrecută alături de oameni speciali, o gală în care muzica și dansul se împletesc cu speranța și cu generozitatea. Însă dincolo de toate, scopul principal al evenimentului este acela de a-i aduce împreună pe toți cei care doresc să se implice pentru a construi o lume mai bună pentru toți copiii.

 

Balul Bucuriei este un eveniment organizat împreună cu Palatul Bragadiru și Backstage Production Group. Gazda serii va fi Mihaela Tatu, iar momentul de deschidere pe care organizatorii ni-l promit a fi pe cât de emoționant, pe atât de uimitor, va fi asigurat de coregraful Viviana German Potlog împreună cu Fundația Nadia Comăneci. Și nu în ultimul rând, toți cei prezenți se vor putea bucura de momentul artistic pe care Feli îl va susține în cadrul Balului.

 

Printre atracțiile serii se numără o tombolă caritabilă cu premii surprinzătoare de la scriitori contemporani premiați – Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, Gabriela Adameșteanu, Ana Blandiana –  dar și o licitație caritabilă de vinuri de colecție de la crame premiate din România.

 

 

Biletele pentru tombolă se pot cumpăra doar în cadrul evenimentului, iar licitația de vinuri va fi susținută de către somelierul premiat internațional Julia Scavo, alături de Președintele Asociației Somelierilor din România, domnul Florin Voica. Cei doi s-au alăturat cu bucurie inițiativei pentru a delecta publicul prezent, dar și pentru a genera fonduri pentru cauza copiilor și tinerilor cu autism din cadrul Asociației Autism Voice.

 

 

Iulia Scavo este prima femeie deținătoare a titlului „Master of Port”, competiție internațională dedicată vinului de Porto. Pentru promovarea imaginii României a primit „Oscarul de Excelență” în domeniu, iar în 2018 a primit titlul de “Cel mai bun somelier din România”.

 

 

 

  Florin Voica este  Președintele Asociației Somelierilor din România și recunoscut ca primul maestru somelier certificat internațional din țară. Are peste 25 de ani de experiență în domeniu și conduce cele mai renumite concursuri și degustări din țară și din Europa.

 Toate fondurile strânse cu ocazia licitației se vor redirecționa exclusiv către cauza susținută prin Balul Bucuriei.

 

 

Destinația fondurilor pe care organizatorii și-au propus să le strângă la Bal:

  • Program de terapie gratuită pentru 20 de copii cu autism – cazuri sociale;
  • Program de evaluare și diagnosticare gratuită pentru 150 de copii cu tulburări de spectru autist;
  • Training și susținere pentru 150 de părinți în procesul de recuperare al copiilor lor.

 

 Ce înseamnă un bilet pentru tine la Balul Bucuriei?

➡️O seară plină de magie, cu artiști cunoscuți pe scenă, cu vinuri de colecție, cu mâncare delicioasă și sentimentul unic că participi alături de alți oameni ca tine la un viitor mai bun!

 

Ce înseamnă un bilet pentru un copil afectat de autism? 

➡️Echivalentul unui bilet la Balul Bucuriei înseamnă 5 ore de terapie pentru 1 copil cu autism din centrele Asociației Autism Voice.

 

Costul unui bilet este 250 lei și biletele pot fi achiziționate de aici.

În plus, puteți deveni sponsori sau parteneri ai evenimentului, alegând cea mai potrivită variantă pentru compania dumneavoastră. Mai multe detalii găsiți aici și nu uitați că fiecare ajutor contează!

 

Despre Asociația Autism Voice

 

Lansată în 2008 drept un proiect ce avea să devină una dintre cele mai importante asociații din România, specializată în terapia de recuperare a copiilor cu autism, tulburări de dezvoltare și comportamentale, Asociația Autism Voice s-a dezvoltat ca urmare a necesității de a-și extinde misiunea în cât mai multe orașe din țară, pentru un număr cât mai mare de copii.

 

1 din 59 de copii este diagnosticat azi cu o tulburare din spectrul autist.

 

Într-o lume în care a fi diferit nu este tolerat ușor, în care dreptul la educație și la o copilărie fericită este furat de diagnostice pe care copiii le primesc din ce în ce mai des, reprezentanții asociației au înțeles că împreună, specialiști și părinți, trebuie să lupte pentru recuperarea copiilor și pentru a le oferi acestora dreptul la normalitate.

Cele două centre de terapie înființate în București au devenit, treptat, unul dintre reperele de profesionalism din România, acolo unde există specialiști recunoscuți în domeniu care pot asigura rezultate optime în recuperarea abilităților copiilor.

Misiunea Autism Voice este aceea de a sprijini, prin toate mijloacele și cunoștințele acumulate în anii de experiență, recuperarea și integrarea socială a copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare prin:

  • Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie pentru cei mici;
  • Programe de consiliere și training pentru părinți și cadre didactice;
  • Programe de formare a specialiștilor implicați în terapia copiilor;
  • Materiale educaționale și terapeutice speciale;
  • Programe de integrare socială pentru copii și adolescenți;
  • Deschiderea dialogului cu tot mai multe grupuri sociale și profesionale, pentru a-i ajuta să înțeleagă cum pot contribui la evoluția copiilor cu tulburări de dezvoltare sau de spectru autist.

Suntem responsabili pentru destinele copiilor și pentru ca vocea lor să fie auzită și înțeleasă!

Doar împreună putem reuși să aducem cu adevărat speranța în lumea copiilor cu tulburare de spectru autist. Vă invităm așadar la cea de-a IV-a ediție a Balului Bucuriei, pentru ca împreună să le dăm celor mici o voce clară, sonoră și puternică.

 

 

Vezi și alte evenimente caritabile și petiții active

Puncte de prim ajutor în zone izolate

40% din populatia Romaniei locuieste in sate. In satele izolate, serviciile medicale de urgenta ajung in cateva ore. Pentru satele unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta dintre viata si moarte. Crucea Rosie Romana si-a propus sa vina in sprijinul comunitatilo...

Banca de alimente

Despre Banca de Alimente In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul e...

Un mic erou are nevoie de noi pentru a continua să zâmbească

Pentru Rareș, fiecare clipă de viață este o mică bătălie câștigată. Și asta pentru că se numără printre cei 320 de oameni din întreaga lume care suferă de un sindrom extrem de rar, numit Allan-Herndon-Dudley sau Deficiență MCT8. Este o boală genetică ce îl afectează sever, atât la nivel kinetic, ...

Finalizat
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×