Banca de alimente

Min

Organizator: Crucea Rosie

Telefon: +4021 317 60 06

Email: crr@crucearosie.ro

Website: www.crucearosie.ro

SMS: -

Cont RON: -

Cont EUR: -

USD Account:

Despre Banca de Alimente

In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane, preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Timp de 8 ani, proiectul Banca de Alimente a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 114 800 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti.

2 500 de voluntari, in fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activitati de promovare, colectare si distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Inceput initial in doar 20 din cele 47 filiale de Cruce Rosie, in prezent, proiectul se deruleaza in 39 filiale de Cruce Rosie, 6 din Bucuresti si  33 de judete din judetele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Olt, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timis, Valcea, Vrancea.

Magazine partenere: Carrefour Romania, Billa Romania, METRO Cash&Carry Romania si METRO Punct, Mega Image, Real Hypermarket si Cora Arad, Cluj, Constanta si Mehedinti.

Balul Bucuriei, un eveniment caritabil organizat în sprijinul copiilor cu autism

Cea de-a IV-a ediție a Balului Bucuriei va avea loc pe 17 septembrie la Palatul Bragadiru din București. Evenimentul, organizat de Asociația Autism Voice, reprezintă ocazia de a sprijini 400 de copii și tineri cu tulburări din spectrul autist prin programe de terapie, recuperare și integrare socială.   ...

Puncte de prim ajutor în zone izolate

40% din populatia Romaniei locuieste in sate. In satele izolate, serviciile medicale de urgenta ajung in cateva ore. Pentru satele unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta dintre viata si moarte. Crucea Rosie Romana si-a propus sa vina in sprijinul comunitatilo...

Un mic erou are nevoie de noi pentru a continua să zâmbească

Pentru Rareș, fiecare clipă de viață este o mică bătălie câștigată. Și asta pentru că se numără printre cei 320 de oameni din întreaga lume care suferă de un sindrom extrem de rar, numit Allan-Herndon-Dudley sau Deficiență MCT8. Este o boală genetică ce îl afectează sever, atât la nivel kinetic, ...

Finalizat
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×