Puncte de prim ajutor în zone izolate

Min

Organizator: Crucea Rosie

Telefon: +4021 317 60 06

Email: crr@crucearosie.ro

Website: www.crucearosie.ro

SMS: -

Cont RON: -

Cont EUR: -

USD Account:

40% din populatia Romaniei locuieste in sate.

In satele izolate, serviciile medicale de urgenta ajung in cateva ore. Pentru satele unde nu exista servicii medicale permanente, timpul pana la sosirea ambulantei face diferenta dintre viata si moarte.

Crucea Rosie Romana si-a propus sa vina in sprijinul comunitatilor izolate  prin instruirea unei familii care sa acorde primul ajutor de baza celor din sat. Familia instruita va primit o trusa de prim ajutor care contine pansamente, un glucometru, un tensiometru si alte materiale de prima interventie.

In anul 2013-2014, Crucea Rosie Romana a infiintat 40 de puncte de prim ajutor in zone izolate din 40 de judete din tara. In aceste comunitati, care nu dispun de servicii medicale permanente iar serviciul de ambulanta se afla la distanta, a fost instruita cate o familie cu mai multi membri care au invatat sa acorde primul ajutor de baza. Familia instruita a primit o trusa de prim ajutor complet echipata, un glucometru si un tensiometru.

Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgentelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situatiei in cazul unor urgente majore, care necesita asistenta medicala.

“Salvatori comunitari” care au pus la dispozitia comunitatii, atat timpul lor, cat si o camera din locuinta. Rezultatele implicarii celor 126 de Salvatori comunitari in comunitate sunt impresionante. Numarul total de interventii pentru acordarea primului ajutor a fost de 15 535 din care 390 situatii foarte grave care au necesitat solicitarea ambulantei.

Fiecare punct de prim ajutor infiintat in zone izolate inseamna salvarea unor vieti. O actiune rapida cu aplicarea tehnicilor de prim ajutor adecvate si corecte in primele minute, critice, de la producerea unui accident sau aparitia unei situatii de urgenta, poate salva vieti.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect in 41 de localitati izolate din fiecare judet din tara este de aproximativ 50 000 euro.

Face it! Orice gest e important. Implica-te!

Balul Bucuriei, un eveniment caritabil organizat în sprijinul copiilor cu autism

Cea de-a IV-a ediție a Balului Bucuriei va avea loc pe 17 septembrie la Palatul Bragadiru din București. Evenimentul, organizat de Asociația Autism Voice, reprezintă ocazia de a sprijini 400 de copii și tineri cu tulburări din spectrul autist prin programe de terapie, recuperare și integrare socială.   ...

Banca de alimente

Despre Banca de Alimente In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici. Proiectul e...

Un mic erou are nevoie de noi pentru a continua să zâmbească

Pentru Rareș, fiecare clipă de viață este o mică bătălie câștigată. Și asta pentru că se numără printre cei 320 de oameni din întreaga lume care suferă de un sindrom extrem de rar, numit Allan-Herndon-Dudley sau Deficiență MCT8. Este o boală genetică ce îl afectează sever, atât la nivel kinetic, ...

Finalizat
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×