Coffee News 28.04.2021

Min

87.000 de doze de vaccin Moderna sosesc în România

 

vaccin
www.unsplash.com
vaccinare
RO Vaccinare

O nouă tranşă de vaccin anti-COVID livrată de compania Moderna, care constă în 87.600 de doze, soseşte miercuri în România pe cale terestră. Informaţia a fost făcută publică de Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Potrivit CNCAV, vaccinurile vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Până în prezent, 637.200 de doze de vaccin de la Moderna au fost recepţionate, iar 425.857 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Peste 5.000.000 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate până acum în România, informează platforma RO Vaccinare, într-o postare pe pagina de Facebook.

“În această seară am depăşit pragul de 5.000.000 de doze administrate în cadrul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Până în această seară, în România au fost vaccinate peste 3.158.000 de persoane împotriva COVID-19”, precizează sursa citată.

Campania naţională de vaccinare anti-COVID a început în România în data de 27 decembrie 2020.

 

 

Maraton de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, la Târgu Mureş

 

maraton de vaccinare
www.unsplash.com

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a anunţat că organizează, în perioada 14 – 16 mai, o acţiune de vaccinare în masă împotriva virusului SARS-CoV-2. Acţiunea poartă numele de “Maratonul vaccinării – UMFST vaccinează!”.

UMFST Târgu Mureş a precizat că acţiunea se adresează întregii populaţii care încă nu este vaccinată, cu vârsta peste 16 ani. Aceasta se va realiza cu vaccinul Pfizer BioNTech, iar de acest maraton vor beneficia toţi doritorii, indiferent de domiciliu, fără a fi nevoie de programare.

“Personalul medical din judeţ şi studenţii universităţii vor asigura timp de 3 zile fluxurile de vaccinare continuă, la sediul UMFST. Prin acest efort colectiv contribuim cu toţii la controlul pandemiei şi la revenirea cât mai rapidă la o viaţă normală. Acţiunea se realizează în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, unităţile sanitare din judeţ şi asociaţiile studenţeşti din cadrul UMFST şi cu sprijinul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2”, a arătat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

 

 

 

INS: Creştere a activităţii şi a preţurilor în construcţii, în următoarele 3 luni

 

constructii
Photo by James Sullivan on Unsplash

Managerii români estimează pentru următoarele trei luni o creştere a activităţii şi a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit rezultatelor unei anchete publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +10%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra o creştere accentuată (sold conjunctural +40%), în timp ce activitatea de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte va consemna scădere (sold conjunctural -17%).

Referitor la numărul de salariaţi, se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%).

Potrivit estimărilor din luna aprilie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +28%). Managerii estimează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creşterea acestora (sold conjunctural +20%).

INS menţionează că soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

 

Olanda: După 4 luni de lockdown, un pas spre normalitate

 

Olanda lockdown
Photo by Matt Seymour on Unsplash

Olanda face un pas mare către revenire la normalitatea dinaintea pandemiei de COVID-19, după patru luni de lockdown strict, restricţiile urmând să fie ridicate în mai multe districte din ţară.

Cetăţenii se vor putea deplasa pe străzi şi în timpul nopţii, întrucât interdicţia de circulaţie impusă în ianuarie va fi ridicată complet. Magazinele şi terasele restaurantelor vor fi redeschise doar în anumite condiţii, iar olandezii vor putea primi acasă cel mult doi vizitatori, faţă de unul până acum.

Guvernul condus de Mark Rutte a optat pentru relaxarea restricţiilor, în pofida numărului ridicat de noi cazuri şi avertizărilor din partea experţilor epidemiologi.

Rata incidenţei pe şapte zile la 100.000 de persoane este în prezent de 220.

Totuşi, executivul olandez se aşteaptă ca numărul noilor cazuri se scadă rapid în contextul sporirii substanţiale a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.

Până în prezent, aproximativ 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin prima doză în Olanda, ţară cu 17 milioane de locuitori.

 

 

Sursă ştiri: AGERPRES

 

 

 

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×