Coffee News 30.04.2021

Min

A scăzut numărul copiilor părăsiţi în maternitate în 2020

 

bebeluş
Photo by Klara Kulikova on Unsplash

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare a scăzut anul trecut cu circa 37% faţă de anul precedent. Asta înseamnă că au fost cu 252 mai puţini copii abandonaţi la naştere în 2020, comparativ cu 2019 – adică 431 de copii. Datele au fost publicate de site-ul Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

Dintre aceştia, 325 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 93 în secţiile de pediatrie, iar 13 au fost lăsaţi în alte secţii de spital.

De asemenea, 420 de copii au fost externaţi, din care 147 s-au reîntors la familiile lor, 24 au fost plasaţi la familii/persoane şi 226 la asistenţi maternali.

Totodată, 11 copii au fost încadraţi în centre de plasament, trei copii în centre de primire în regim de urgenţă, iar 11 copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANDPDCA.

 

 

 

Judecători eliberaţi din funcţie de preşedintele K. Iohannis

 

K. Iohannis
newsroom.consilium.europa.eu

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Liliana Ileana – judecător cu grad profesional corespunzător de curte de apel la Tribunalul Călăraşi, Semida-Emanuela Popa – judecător la Tribunalul Bucureşti, Cornelia Iordache – judecător, preşedintele Tribunalului Călăraşi, Daniela Sprînceană – judecător la Tribunalul Dolj, Carmen-Mihaela Negulescu – judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Magistraţii au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretele privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Simion Eduard din Ministerul Apărării Naţionale şi privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Ghiţă Vasile din Serviciul Român de Informaţii.

 

 

DSU: Echipamentele medicale pentru gestionarea cazurilor grave de COVID-19 trimise Indiei au ajuns la New Delhi

 

oxigen
Photo by Samuel Ramos on Unsplash

Echipamente medicale trimise Indiei de România, în urma creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus aflate în stare gravă, au ajuns la New Delhi. Informaţia a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

“Avionul Forţelor Aeriene Române cu ajutoarele trimise sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a aterizat vineri dimineaţă la orele 3,45, ora României, la New Delhi”, precizează DSU într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ajutorul trimis de către România Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 l, 80 concentratoare de oxigen de 5 l şi 19 l şi 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflaţi în stare gravă, spune sursa citată.

Potrivit DSU, echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienţilor grav afectaţi de coronavirusul SARS-CoV-2 provin din donaţii ale societăţii civile, după cum urmează: eMAG, OMV PETROM, Linde Gaz, Deltamed, Medical Gazplus, Air Liquide Vitalaire Romania, BPM Tehnologica, Fundaţia pentru SMURD.

 

 

 

Sursă ştiri: AGERPRES

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×