Cum arată curtea unei biserici din Cluj pe care preotul a pictat-o astfel încât enoriașii să respecte regulile de distanțare socială

Min

Dacă vrei, poți! Acesta este vorba românească pe care preotul de la parohie din comuna Florești, județul Cluj, a demonstrat-o din plin prin inițiativa sa de a marca spațiul din curtea bisericii conform normelor impuse de distanțare socială. 

 

Preotul Ovidiu Ciprian Marțiș  a amenajat curtea Parohiei Ortodoxe „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, Floresti, Cluj, pictând flori colorate, la distanțe de 1,5 meri, pe toată suprafața curții bisericii, pentru a facilita astfel credincioșilor respectarea regulilor de distanțare socială.

 

 

În mesajul postat pe pagina de facebook a bisericii, preotul a comunicat enoriașilor faptul că începând din 17 mai vor fi reluate slujbele din cadrul parohiei, însă toți credincioșii vor fi obligați să poartă mască și să respecte prevederile legale ale stării de alertă.

 

Citește și:

Sorry. No data so far.

 

Chiar dacă a fost o duminică ploioasă, toate floricelele pictate în curtea bisericii au fost ocupate de credincioși. La intrarea în curtea bisericii, aceștia și-au ales o floricică deja pictată unde să poată sta pentru  a asculta Liturghia. De asemenea, la intrarea în curtea bisericii, după cum anunțase și preotul paroh în mesajul său de pe pagina de facebook a parohiei, au fost puse la dispoziție  substanțe de dezinfectare pe care credincioșii le-au folosit atât la sosire, cât și la plecare de la biserică. Totodată, accesul în biserică a fost posibil, pe rând, pentru maxim 10 persoane pentru închinare, pomelnice, rugăciune.

 

 

 

 

Parohia Ortodoxă „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” este situată în comuna Florești, județul Cluj, în imediata vecinătate a Vivo Mall. Alături de preotul Ciprian Marțiș oficiază liturghii și Dinu Criste, preotul devenit antreprenor care a participat și a primit o finanțare la emisiunea ”Imperiul Leilor” pentru a produce ciocolată.

Foto credit: Nicu Cherciu 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×