Cum, ne-cum, mie-mi place tehnologia. Şi m-am dus să mă cipez. Prind 5G! Dar nu prinde medicul de familie… am pierdut legătura

Min

Uite că mi-a venit şi mie rândul la vaccinat

 

Sunt printre ăia “uşor de manipulat”, care se vor cu cip şi cobai în experiemente. Mult am luptat, m-am înscris pe liste peste liste (anulat, reprogramat, anulat, reprogramat) că tot tot mi-o veni şi mie rândul. Şi mi-a venit!

vaccinare
Photo by Kristine Wook on Unsplash

Pe 10 Aprilie 2021 Anul Domnului m-am dus la Romexpo, acolo unde am tras lozul. Cominarty (aka Pfizer). Buuun, am frecat bucuroasă din palme. Parcă l-am prins pe Dumnezeu de picior. Toată povestea a durat cam 10 minute de când am ajuns, am completat fişa şi mi-au scos acul din braţ. Fabrică de vaccinare e acolo! Totul merge brici! Am mai aşteptat vreo 15 minute pe un scaun, să nu apară vreun şoc anafilactic, ceva, apoi am luat adeverinţa şi am şters-o. Mi-am pus şi memento în calendar pentru 1 Mai, când am rapelul, deşi platforma e deşteaptă şi te anunţă ea cu 24 de ore înainte.

 

EFECTE ADVERSE

 

M-am aprovizionat cu paracetamol şi ibuprofen, în caz că mă ia durerea de cap sau febra şi am plecat spre casă. N-am avut nimic. Să vedem la rapel! În schimb, mă cam durea locul înţepăturii şi era zona uşor înroşită. Am scos plasturele şi m-am fălit cunoscuţilor cu “implantul” meu.
A doua zi, tot fără efecte adverse. Eu eram pregătită pentru de-alea nasoale. Mâna mă durea un pic, iar locul se învineţise. Nu sunt eu vreo amazoană, dar mai că mă mândream cu această “cicatrice de război”.
A treia zi a trecut şi durerea din braţ, dar parcă echimoza era un pic mai mare. Atunci mi-a trecut prin cap: “oare corpul meu respinge cipul?!”.

LOW SIGNAL
Acum, fără glumă, am început să mă îngrijorez. Aşa că am consultat platforma, care mă trimitea la ANM (Agenţia Naţională a Medicamentului) pentru raportarea efectelor adverse. Zis şi făcut! De acolo, m-au trimit elegant la medicul de familie.
Şi aici începe distracţia. Medicul de familie (eu vorbeam cu asistenta, dar auzeam ce zicea doctoriţa, pentru că o făcea pe un ton răstit) m-a trimis la ANM. Le-am spus că “de acolo vin” şi că ei mi-au recomandat să vorbesc cu medicul de familie. Mi-au cerut poza cu vânătaia, promiţând că mă caută ei. Şi m-au căutat: “Vă puteţi da local cu un gel antiinflamator”.

Aoleu! Aşa or fi înţeles? Că mă plâng de estetica braţului meu? Sau de un strop de durere? Le-am scris că nu mă deranjează vânătaia, nici vizual, nici fizic, dar că vreau să ştiu dacă e semn rău. Adică… mai fac rapel? Risc ceva? E semn de probleme de coagulare? Întrebări de-astea, de om neştiutor în ale medicinei. Şi, hop!, vine şi răspunsul edificator: o broşură destinată medicilor de familie, transmisă pe WhatsApp, în format .pdf. Acolo este o secţiune întreagă cu întrebări şi răspunsuri legate de vaccinarea anti-COVID.
A fost un fel de… “ia şi citeşte tu, că mie mi-e lene” sau “poate înţelegi tu ceva, că eu m-am pierdut”.

 

PE CONT PROPRIU, DAR CU 5G

 

Nu e problemă! Mă lămuresc eu ce şi cum. Mai stau de vorbă cu Dr. Google, mai trimit un mail pe la ANM, dar vin şi întreb: Cum să meargă vaccinarea asta când medicul de familie, ăla care îţi ştie istoricul medical, care te ghidează prin sistemul ăsta alambicat, nu ştie, nu vrea sau nu poate să-ţi răspundă la o întrebare simplă? Că eu cred că mulţi români, mai ales cei de la ţară, care au acces doar la medicul de familie de la dispensarul din sat, întreabă medicul: Săru’mâna, domnu’ doctor. Ce mă sfătuiţi? Să fac sau nu vaccinul?.
Şi-uite-aşa ajungem să nu ne imunizăm. Acum, ştiu… e un articol predispus la mult hate. Nu e problemă. Sunt cipată, protejată de unde extraterestre sau ceva, deci nu mi-e teamă! Iar după rapel… pfoai, Avatar scrie pe mine! Mai ales dacă o ţin aşa cu vânătăile!

 

Despre

Cristina Manea este jurnalist de televiziune și presă scrisă, comunicator și om al cetății conectat la realitățile zilei. Ea filtrează zilnic știrile cele mai tari și le pune în Coffee News și Ristretto News, exclusiv pentru cititorii democracymania.com.

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×