De ce nu ar trebui să ocoleşti platforma LinkedIn dacă ai în plan o schimbare de job

Min

Tot mai multe companii ajung să utilizeze reţeaua profesională LinkedIn atunci când au nevoie de oameni specializaţi în domeniul în care activează. Iată de ce profilul tău nu ar trebui să lipsească de acolo. Mai ales că la fiecare 10 secunde o persoană ajunge să fie angajată prin LinkedIn.

 

Într-o perioadă când companiile au tot mai multă nevoie de forţă de muncă specializată, nu este deloc greu să îţi găseşti jobul dorit. Potrivit unui studiu realizat de firma de audit şi consultanţă KPMG în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române, la cererea Confederaţiei Patronale Concordia, deficitul forței de muncă la începutul anului 2019 era de 308.000 persoane pe piața locală. În plus, se estimează că anul acesta deficitul de forță de muncă va crește.

Deci, este momentul potrivit pentru a face pasul pentru că angajatorii au tot mai multă nevoie de oameni ca tine. Astfel, poţi încerca diverse platforme de recrutare care oferă o mulţime de oportunităţi, atât pentru cei entry-level, cât şi pentru profesioniştii care deja se pot mândri cu o experienţă bogată în domeniul în care activează.

 

Însă dacă nu eşti presat de timp pentru a-ţi schimba jobul şi căutarile clasice nu au dat foarte multe rezultate, poate că ar trebui să ai în vedere şi postarea CV-ului pe LinkedIN, cea mai importantă reţea profesională existentă în prezent. De ce? Avantajele sunt duble: îţi poţi găsi singur un job sau angajatorii te pot găsi pe tine!

 

Poate mai puţin popular decât Facebook, Instagram sau Twitter, dar axat doar pe latura profesională a socializării, LinkedIn se dovedeşte a fi un instrument tot mai util companiilor atunci când vine vorba de recrutarea noilor angajaţi. Încă din toamna anului trecut, cei de la LinkedIn au introdus Talent Insights, o nouă funcţionalitate destinată în special celor aflaţi la vânătoare de talente, un serviciu specializat care oferă informaţii actualizate în timp real despre dinamica forţei de muncă.linkedin

Pe lângă faptul că pune la dispoziţia companiilor o uriaşă bază de date reducând considerabil costurile prospectării potenţialilor candidaţi,  noul instrument de analiză oferă şi posibilitatea geolocalizării. Cu alte cuvinte, profilul tău de business poate fi considerat interesant de către o firmă care activează în acelaşi domeniu cu tine, dar îşi desfăşoara activitatea pe alt continent. Atât de interesant încât să îţi trimită şi o ofertă.

Şi având în vedere că în ianuarie 2019 numărul utilizatorilor de LinkedIn era de 510 milioane, dintre care 100 milioane fie ocupau poziţii de conducere, fie aveau putere de decizie în cadrul companiilor în care activau, oportunităţile pot fi, practic, nelimitate.

Însă pentru ca acest lucru să fie posibil, profilul tău ar trebui să se afle pe LinkedIn.

În plus, există tot mai multe oferte de joburi postate pe LinkedIn, despre care poţi afla imediat ce au apărut, dacă îţi activezi notificările.

Sa fie oare atât de simplu? Da, durează doar câteva minute să îţi deschizi un cont. Dar acesta este doar primul pas. Pentru a ajunge să fii recrutat, este nevoie ca profilul tău să arate ca un adevărat CV, să conţină informaţii relevante despre experienţa profesională şi abilităţile pe care le deţii. Recomandările primite de la conexiunile pe care le stabileşti cântăresc şi ele destul de greu atunci când vine vorba de evaluarea unui potenţial candidat. Poate că şi de aceea ar trebui să ai în vedere construirea unei reţele profesionale alcătuită din oameni care împart aceleaşi interese cu tine. Însă răsplata poate fi pe măsură. Însuşi jobul la care ai visat toată viaţa.

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×