Despre noi

În primul rând, credem în democrație.

În libertatea de opinie și libertatea individuală. În capacitatea cetățeanului de a participa activ la viața publică, de a se implica și de a lua atitudine în cadrul comunității în care trăiește. De a schimba ceva prin simplul gest de a ieși din indiferență. Ne pasă de lumea în care trăim. Și credem cu tărie că o putem face mai bună, atâta timp cât îi respectăm principiile democratice și punem umărul la evoluția ei permanentă. Și nu, nu ne este frică să exprimăm ce gândim.

Credem în puterea legii și milităm pentru respectarea acesteia. Pentru autorități care să apere interesele oamenilor și nu doar propriile lor interese. Pentru o justiție dreaptă. Pentru egalitate în fața legii, pentru eliminarea discriminărilor de orice fel, chiar dacă se raportează la sex, religie sau culoare a pielii. Căci toți împărțim aceeași bucată de cer și același spațiu carpato-danubiano-pontic.

Ne preocupă mediul în care trăim, fie că este vorba de unul politic, economic sau natural. Căci în primul rând, ar trebui să fie sănătos. Și tot astfel vor crește și copiii noștri. Ne place să ne gândim la viitor și să îl croim cu mâinile noastre. Așteptarea nu este pentru cei dornici să vadă schimbarea cu ochii lor. Așteptarea este pentru oamenii cărora le lipsește încrederea că în România se mai poate schimba ceva. Ori schimbarea vine doar prin implicare, curaj și responsabilitate.

Noi nu credem în “fac ce pot” ci doar în “pot să fac”. Pentru că nu există imposibil. Există doar oameni care nu cred suficient în puterea lor. Ori una dintre nemăsuratele puteri ale oamenilor este aceea de a acționa împreună. Și nu în ultimul rând, pretindem și oferim respect. Căci doar respectul se află la temelia lucrurilor bine făcute.

 

Aceasta este comunitatea Democracy Mania. Pentru că avem “mania” să credem în democrație și să luptăm pentru ea.

Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×