Djokovic a pierdut în Australia, dar a câștigat statutul de erou în bula antivaccinistă, care a primit, în sfârșit, un simbol  

Min

Intenționat sau nu, Nole a devenit un simbol al antivacciniștilor, iar această imagine îi va bântui restul carierei și poate chiar locul pe care îl merită în istoria tenisului

Nimic nu se pierde, totul se transformă. Mai ales când vine vorba de fake news. După o campanie anti vaccin de aproape doi ani, am putut vedea la începutul anului apogeul manipulării, atunci când Novak  Djokovic, simultan cel mai mare jucător de tenis al momentului și cel mai cunoscut antivaccinist, a susținut că are documente care îi permit să participe la Australian Open, chiar dacă nu este vaccinat. Pentru că nu a respectat legea care spunea clar că nu ai voi să intri în țara cangurilor fără să fii vaccinat, Nole a fost oprit să joace la Australian Open și trimis înapoi acasă. Nu înainte ca tatăl său, antivaccinist la fel de convins, să abereze în media și social media, comparându-și fiul cu Spartacus :).

Dar chiar așa arată Djokovic, fie că vrea fie că nu, în bula antivaccinistă – un erou care luptă împotriva unui sistem asupritor, care ia decizii aberante și care are un plan malefic de asuprire a tuturor oamenilor prin intermediul vaccinurilor. Dacă nu este Spartacus, Nole este măcar un Che Guevara in the making. Din păcate, nu ne vom mai putea uita la un meci de tenis al lui decât prin acest filtru. Este alegerea lui și crucea lui în același timp.

 

Fake news are o acum o față

 

După fiecare val al pandemiei, narațiunea fake news se schimbă, dar nu se predă. După cipurile 5G din vaccin, a urmat nesiguranța cu privire la efectul inoculării – nu sunt sigure, au efecte pe ani etc. Acum focusul s-a mutat de la vaccin, pentru că nu prea mai ai ce să îi reproșezi după sute de milioane de inoculări și peste un an în care nu a murit nimeni la câteva luni după injecție. Și pentru că vaccinul nu omoară oameni și mai este și sigur, a rămas doar ”Libertatea” ultima redută a antivacciniștilor. Nu mai contează ce face vaccinul (90% din pacienții de la ATI sunt nevaccinați), limitarea libertății – de a nu te vaccina, de a nu purta mască, de a spune în general nu la tot ce vine de la guvern, indiferent de culoarea lui politică este o problemă de viață și de moarte pentru antivaccinisti.

De acum încolo, aceștia vor avea acum un simbol pe care îl vor folosi la toate protestele și la toate demonstrațiile – imaginea lui Nole Djokovic, eroul care a luptat cu realitatea și a învins.

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×