Coffee News 14.06.2021

Min

Peste 960.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni şi marţi în România

 

 

vaccin
www.unsplash.com

Peste 960.000 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor ajunge luni şi marţi în România, a informat, duminică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVD-19.

“România primeşte 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele vor fi livrate ţării noastre în două tranşe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, precizează un comunicat de presă transmis de CNCAV.

Astfel, arată sursa citată, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 624.780 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, transmite CNCAV.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis participă la Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles

 

K Iohannis
https://newsroom.consilium.europa.eu

Preşedintele Klaus Iohannis participă, la Bruxelles, la Summitul NATO, în cadrul căruia va susţine procesul de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la actualul context de securitate, astfel încât organizaţia să devină mai puternică politic şi militar.

În cadrul reuniunii la nivel înalt, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles, liderii aliaţi vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic şi militar al Alianţei, precum şi de actor cu proiecţie la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecţie strategică NATO 2030, a informat Administraţia Prezidenţială.

Pe agenda summit-ului se află şi decizia de declanşare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianţei, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internaţional de securitate faţă de momentul adoptării, în 2010, a celui actual.

Reuniunea va prilejui, totodată, reafirmarea valorii esenţiale a relaţiei transatlantice pentru securitatea euroatlantică, inclusiv în contextul primei participări a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la un summit NATO.

În acelaşi context, vor mai fi mai abordate teme actuale precum provocările de securitate din spaţiul euroatlantic, terorismul, ameninţările cibernetice şi cele generate de tehnologiile disruptive şi se vor stabili acţiunile pe care NATO trebuie să le întreprindă în continuare pentru a gestiona provocările şi ameninţările de acest tip la adresa securităţii euroatlantice.

În cadrul summitului, preşedintele Iohannis va reafirma importanţa organizaţiei pentru securitatea euroatlantică şi ordinea internaţională bazată pe norme, a precizat sursa citată.

 

 

 

”Discuţie sinceră” Biden-Johnson asupra disputei privind Irlanda de Nord

 

boris
https://newsroom.consilium.europa.eu

Preşedintele american Joe Biden l-a îndemnat pe premierul britanic Boris Johnson să se asigure că procesul de pace din Irlanda de Nord este protejat pe fondul disputei cu Bruxellesul privind acordurile comerciale post-Brexit, a dezvăluit Casa Albă, informează luni DPA.

Consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan a precizat că Biden – care se declară mândru de rădăcinile sale irlandeze – a avut o “discuţie sinceră” cu Johnson despre această chestiune în timpul summitului G7 din Cornwall (sud-vestul Angliei).

Răspunzând la întrebările reporterilor americani, Sullivan a spus că preşedintele şi-a exprimat opiniile cu “profundă sinceritate”, dar a refuzat să intre în detalii.

“Tot ce voi spune este că au discutat despre această problemă. Au avut o discuţie sinceră privată”, a declarat Sullivan.

“Preşedintele, în mod natural şi cu profundă sinceritate, l-a încurajat pe prim-ministru să protejeze Acordul din Vinerea Mare şi progresele făcute sub acesta. Nu voi intra în detalii dincolo de aceasta”, a declarat el.

Sullivan nu a spus dacă preşedintele a legat chestiunea de un acord de liber schimb cu Regatul Unit şi nu a specificat când a avut loc conversaţia.

Cei doi lideri au avut o întâlnire bilaterală joi înainte de a începe principalul summit şi după aceea Johnson a minimalizat orice diferende de opinie între ei pe această temă.

Dezvăluirile apar în contextul în care reuniunea s-a încheiat cu o aspră dispută diplomatică după ce ministrul de externe britanic Dominic Raab l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron, precum şi pe alţi înalţi oficiali din UE că vorbesc despre Irlanda de Nord “ca şi cum ar fi un fel de ţară diferită de Regatul Unit”.

 

Sursă ştiri: AGERPRES

Newsletter

Start your day informed!

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×