Ristretto News 10.06.2021

Min

Prefectul Capitalei nu şi-a dat acordul pentru instituirea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza salubrizării

 

gunoi
Photo by the blowup on Unsplash

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, joi, că nu-şi dă acordul pe cererea de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 din cauza problemei salubrizării. Asta deoarece autorităţile responsabile în domeniul sanitar şi de mediu nu consideră că ameninţarea este “suficient de gravă” la adresa locuitorilor pentru a se lua măsuri “excepţionale”.

Solicitarea de instituire a stării de alertă a fost formulată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1.

Alin Stoica a precizat că va continua să ceară autorităţilor să monitorizeze situaţia, iar în cazul în care acestea vor descoperi că există o ameninţare să poată interveni rapid, însă, în prezent, nu poate să-şi dea acordul pe solicitarea Primăriei Sectorului 1.

“Sunt deja în discuţii cu Primăria Sectorului 1 şi, dacă va trebui, şi cu prestatorul Romprest voi lua legătura, de asemenea, cu sortatorii sunt în legătură, în aşa fel încât să identificăm rapid o soluţie de deblocare. Punctul de blocaj rămâne acelaşi, anume relaţia dintre prestatorul din Sectorul 1, adică Romprest, şi unul dintre sortatori, Romwaste, generate de o creanţă neachitată către sortator. Atragem atenţia că şi serviciile de sortare sunt printre serviciile de salubritate care trebuie asigurate în mod continuu, de aceea vom ţine legătura şi cu sortatorii, astfel încât să înţelegem în fiecare moment care este situaţia”, a afirmat Alin Stoica.

Prefectul a amintit că prima soluţie propusă, cesiunea creanţei pentru sortator, nu a funcţionat.

Potrivit prefectului Capitalei, pentru ca această soluţie să fie posibilă, Consiliul local ar trebui să ia o decizie prin care Sectorul 1 să plătească direct către sortatori serviciile care nu au fost achitate de prestator.

 

Coronavirus: Nivelul vaccinării în Europa, ‘departe de a fi suficient’ pentru a se evita o resurgenţă a cazurilor

 

vaccinare
www.unsplash.com

Nivelul vaccinării în Europa este ”departe de a fi suficient” pentru a se evita o resurgenţă a pandemiei, în pofida unui declin al numărului de cazuri de infectare şi decese în regiune, a atras atenţia joi filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP şi Reuters.

OMS a lansat totodată un apel pentru evitarea ”greşelii” care a condus la creşterea numărului de cazuri de infectare în vara anului 2020.

”Acoperirea vaccinală este departe de a fi suficientă pentru protejarea regiunii de o resurgenţă”, a avertizat directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online, într-un moment în care 30% din populaţia din regiune a primit o primă doză de vaccin, iar 17% este complet vaccinată.

”În contextul înmulţirii adunărilor sociale, a unei mobilităţi mai mari a populaţiei şi a organizării unor festivaluri mari şi turnee sportive în următoarele zile şi săptămâni, OMS Europa face apel la prudenţă”, a spus Kluge.

”Dacă alegeţi să călătoriţi, faceţi-o cu responsabilitate. Fiţi conştienţi de riscuri. Aplicaţi bunul simţ şi nu puneţi în pericol câştigurile obţinute cu mare efort”, a adăugat Kluge.

În ultimele două luni, numărul noilor cazuri de COVID-19, al deceselor asociate şi al internărilor a înregistrat o scădere, prin urmare 36 din 53 de ţări din regiune au început să relaxeze restricţiile.

 

ONU: Numărul copiilor obligaţi să muncească a crescut la nivel global pentru prima oară în ultimii 20 de ani

 

copil sarac
Photo by Atlas Green on Unsplash

Milioane de copii riscă să fie obligaţi să muncească din cauza pandemiei de COVID-19, într-o perioadă în care la nivel global se înregistrează o creştere a numărului copiilor care muncesc pentru prima oară în ultimele două decenii, a avertizat joi ONU, transmite AFP.

Un raport comun al OIM şi UNICEF estimează că, la începutul anului 2020, 160 de milioane de copii erau obligaţi să muncească, cu 8.4 milioane mai mult decât în urmă cu patru ani.

Dacă se adeveresc previziunile actuale privind creşterea sărăciei globale, încă nouă milioane de copii vor fi forţaţi să muncească până la sfârşitul anului viitor, potrivit raportului.

Modelele statistice indică însă că această proiecţie ar putea fi de peste cinci ori mai mare, a avertizat Claudia Cappa, coautor al raportului.

Raportul, publicat la fiecare patru ani, arată că jumătate din numărul copiilor care muncesc au vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani.

Tendinţa ascendentă a început înainte ca pandemia să perturbe complet economia globală şi să marcheze un punct de cotitură faţă de cele 94 de milioane de copii care munceau în perioada 2000 – 2016.

În momentul în care criza generată de pandemie s-a extins la nivel global, unul din zece copii muncea.

ONU avertizează că situaţia riscă să se deterioreze dacă nu se face nimic pentru a ajuta familiile care se scufundă în sărăcie.

Africa subsahariană a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de copii care sunt obligaţi să muncească. Numărul acestora a fost cu 16.6 milioane mai mare la începutul anului trecut, comparativ cu 2016.

 

Sursă ştiri: AGERPRES

 

 

 

 

Newsletter

Start your day informed!

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×