Crezi că doamna Viorica Dăncilă s-a angajat „pe bune” la Banca Națională a României?

Min

Data publicării: 18 mai 2021

Închidere votare: 01 ian 1970

Organizator:

Program:

Categorie: Politic

Trebuie să fii autentificat pentru a putea vota.

  • DA
    25.0% 2 / 8
  • NU
    75.0% 6 / 8

Pe data de 18 mai 2021, presa a anunțat că doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, fost europarlamentar din partea Partidului Social Democrat, fost prim-ministru al României și fost candidat la alegerile prezidențiale din partea PSD, va ocupa un post de consultant la Banca Națională a României.

Potrivit lui Adrian Vasilescu, consilier personal al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, doamna Dăncilă „nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanţările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relaţii speciale cu ecologiştii din Parlamentul European”. Departamentul Economie Verde este unul din cele cinci departamente constituite în cadrul BNR care formează Comitetul de trecere la moneda euro. Viorica Dăncilă a fost angajată la BNR pe data de 15 mai, după ce a depus un dosar de candidatură și a susținut un interviu.

Potrivit informațiilor publicate de presă, Viorica Dăncilă ar urma să primească, în noua sa funcție, un salariu de circa 10.000 de lei net pe lună.

Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea de Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi a Institutului de Petrol și Gaze din Ploiești. De asemenea, a absolvit și un master în Spațiul Public European, la SNSPA.

Cariera politică a doamnei Dăncilă s-a desfășurat în întregime în cadrul PSD, partid în cadrul căruia a fost, pe rând, consilier local la Videle, consilier județean în CJ Teleorman, apoi europarlamentar, timp de trei mandate, fiind aleasă tot pe listele PSD.

În cei nouă ani petrecuți reprezentând România în Parlamentul European, Viorica Dăncilă nu a elaborat, ca raportor principal, niciun raport, conform site-ului oficial al instituției. Rapoartele sunt cea mai importantă activitate pe care o derulează europarlamentarii, deoarece stau la baza marilor decizii politice luate în cadrul acestui for.

Viorica Dăncilă a fost „raportor din umbră” (shadow rapporteur) pentru cinci rapoarte, niciunul dintre acestea neavând legătură cu teme legate de mediu. („Raportorii din umbră” sunt desemnați de grupurile politice – în cazul doamnei, de către Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților –, pentru a negocia cu raportorul principal, în cadrul comisiilor parlamentare, textul fiecărui raport.)
Pentru comparație, fostul europarlamentar Monica Macovei a fost, în ultimul mandat, raportor principal pentru 8 rapoarte și „raportor din umbră” pentru alte 26 rapoarte.

De asemenea, potrivit unei analize realizate de portalul votewatch.eu, Viorica Dăncilă a fost prezentă fizic la doar 73,28% din totalul sesiunilor Parlamentului European, ocupând astfel locul 28 din cei 32 de europarlamentari români din legislatura 2014-2019, respectiv locul 700 din totalul de 751 de europarlamentari.

Ca prim-ministru, doamna Dăncilă s-a remarcat mai ales prin gafele verbale dese, de genul acestei declarații, de la învestirea în funcție: „Am toată încrederea că echipa care am venit vor găsi soluții și cred că cu aceste soluții veți rezolva o parte din problemele care le aveți.”

Editorial credit: Gabriel Petrescu / Shutterstock.com

Crezi că doamna Dăncilă merită cu adevărat un post la Banca Națională? Spune-ți părerea!

Şi tu poţi propune un referendum!

Click aici

Petiție privind eliminarea pensiilor speciale

9 miliarde lei pe an trebuie să scoată statul din buzunar pentru a achita pensiile speciale care se acordă unor categorii de foști angajați, potrivit informațiilor furnizate de către Ministerul Finanțelor cu referire la anul care tocmai s-a încheiat. 8 miliarde de lei au fost utilizate pentru plata pensiilor militare de stat și 1 miliard pentru pensiile de serviciu. Suma depășește inclusiv bugetele unor ministere, așa cum este cel al Justiției cu 4,6 miliarde de lei alocați în 2...

137 Semnături
petiţie

Petiție pentru reducerea numărului de parlamentari la 300

Aproximativ 8 milioane de români au votat în cadrul Referendumului organizat în 2009 pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 și pentru Parlamentul unicameral, demonstrând astfel voința poporului. Însă, profitând de faptul că referendumul a fost consultativ, rezultatul lui nu a fost aplicat nici până în prezent. Ba mai mult, a fost ignorat de aleși cu bună știință. Oare cum ar fi fost dacă și-ar fi restructurat singuri posturile? Integri. Ori tocmai integritatea l...

2982 Semnături
petiţie
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×