Sunteți de acord ca profesorii care nu sunt vaccinați să predea doar online?

Min

Data publicării: 14 apr. 2021

Închidere votare: 28 apr 2021

Organizator: Democracy Mania

Program: -

Categorie: Sanatate

Trebuie să fii autentificat pentru a putea vota.

  • DA
    40.0% 8 / 20
  • NU
    60.0% 12 / 20

Pe 13 aprilie, ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”. Spune-ne ce crezi despre această propunere și votează în referendum!

În țara noastră, vaccinarea nu este obligatorie. Proiectul viitoarei legi a vaccinării, în prezent blocat în procedura adoptării în Parlament, nu face referire la vaccinarea obligatorie a niciunei categorii de populație, inclusiv a copiilor.
Însă experiența altor țări arată că vaccinarea cadrelor didactice este regula, nu excepția, chiar și acolo unde, la fel ca în România, imunizarea prin vaccin nu este obligatorie. În Israel, de exemplu, o instanță de justiție a decis că decizia unei școli de a interzice accesul în incintă unui cadru didactic care refuzase să prezinte dovada vaccinării este legală. În motivare, curtea a arătat că drepturile respectivei persoane nu pot cântări mai mult decât dreptul și datoria școlii de a se îngriji de bunăstarea elevilor, a familiilor acestora și a personalului școlar. Israelul a vaccinat peste 5,3 milioane de persoane, circa 56% din populație. În prezent, țara pare să se apropie de pragul de imunitate de grup, școlile urmând a se redeschide fără restricții duminică, 18 aprilie.

Potrivit datelor centralizate de UNESCO, 17 țări, majoritatea din Asia și Africa, au pus profesorii în prima grupă de prioritate a campaniei de vaccinare. Alte 19 state (printre care SUA, Germania și Spania) au inclus cadrele didactice în grupa de prioritate 2, iar 20 de țări au trecut profesorii în grupa 3. România, ca și alte state din UE ca Belgia, Danemarca, Olanda sau Suedia, nu a făcut o prioritate din vaccinarea profesorilor.

Potrivit informațiilor prezentate de ministrul Educației, situația din prezent a vaccinării profesorilor este următoarea: circa 64.000 de profesori s-au prezentat pentru vaccinare, dintr-un număr total de peste 208.000 (de la nivelul antepreșcolar la cel postliceal, incluzând și învățământul special, potrivit datelor Institutului Național de Statistică).

Ce crezi despre această idee, ca profesorii care nu sunt vaccinați să predea exclusiv online? Spune-ți părerea!

Şi tu poţi propune un referendum!

Click aici

Sunteți de acord cu introducerea vaccinării obligatorii?

Vaccinarea poate deveni obligatorie în anumite cazuri, iar părinții care aleg să nu își imunizeze copiii ar putea fi amendați cu până la 10.000 lei. Cel puțin, aceasta este intenția autorităților exprimată într-o inițiativă legislativă, ce a trecut deja de Senat.  Săptămâna aceasta, Camera Deputaților dezbate legea privind vaccinarea persoanelor, fiind forul decizional în această privință. Dacă deputații o vor adopta, legea va merge la promulgare și va intra în vig...

Finalizat
referendum
1 Comentariu
Cele mai noi
Cele mai vechi Cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Olivia Olivia
1 an acum

Buna ziua!
Nu pot vota deoarece se pare ca nu introduc nr de telefon corect, desi am incercat cu si fara +4, cu si fara 004, am verificat sa nu am spatii intre si dupa numar, am reverificat si reselectat corect tara, localitatea, chiar am incercat logare cu Fb dar si cu gmail. Deci? Cum pot sa votez?
L.E. am reusit

Last edited 1 an acum by Olivia
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
1
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×