Ristretto News 23.04.2021

Min

Ministerul Sănătăţii a aprobat protocolul de recuperare post-COVID-19

 

bolnavi covid
www.unsplash.com

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat un ordin pentru aprobarea protocolului de medicină fizică şi de reabilitare post-COVID-19. Aceasta are ca scop ameliorarea stării fizice a pacienţilor care au fost infectaţi cu noul coronavirus, precum şi “creşterea capacităţii acestora de a se întoarce la o viaţă de calitate”.

“Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea şi pentru managementul terapeutic privind dizabilităţile complexe rezultate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2. Pacienţii care au trecut prin boală, în special cei cu forme severe, trebuie să beneficieze de servicii medicale de recuperare. COVID-19 este o boală cu afectare multiplă de organe şi care poate lăsa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot întinde pe perioade variabile de timp, afectând calitatea vieţii pacienţilor. Continuarea reabilitării medicale a acestora va permite monitorizarea atentă, refacerea funcţionalităţii şi a capacităţii de muncă şi va scurta timpul de întoarcere la o viaţă normală’, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, citată într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a aprobat şi ordinul care actualizează protocolul medical de tratament pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în conformitate cu cele mai noi studii medicale şi recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.

Astfel, a fost adaptat tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 în acord “cu ultimele consideraţii legate de medicaţia antivirală”. Totodată, a fost introdus un capitol nou, cu recomandări pentru medicii de familie care tratează la domiciliu pacienţii infectaţi.

 

 

Ministrul Transporturilor a prezentat stadiul proiectelor de infrastructură rutieră din zona Bucureşti-Ilfov

drumuri
Photo by Michael Coury on Unsplash

Contractul de proiectare şi execuţie pentru sectorul de autostradă de centură a Bucureştiului (A0) dintre Dragomireşti şi Corbeanca are un câştigător desemnat Anuanţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe Facebook.

“Avem câştigător desemnat pentru A0 Nord lot 1, un sector de 17,5 km din autostrada de centură a Bucureştiului, de la Dragomireşti până la Corbeanca. Dacă nu vor fi depuse iarăşi contestaţii (ceea ce ne dorim cu toţii), vom semna curând contractul de proiectare şi execuţie”, a notat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a prezentat şi stadiul proiectelor de infrastructură rutieră din zona Bucureşti-Ilfov.

În ceea ce priveşte autostrada A0 Sud, Cătălin Drulă a explicat că pe loturile 1 şi 2 constructorul a crescut mobilizarea în ultimele săptămâni. Referitor la autostrada A0 Nord, ministrul Transporturilor a arătat că pentru sectorul Corbeanca-Afumaţi se aşteaptă decizia Curţii de Apel pentru soluţionarea contestaţiilor.

În ceea ce priveşte Centura Bucureşti, ministrul Transporturilor a apreciat că pasajul Mogoşoaia va fi finalizat în această toamnă.

Ministrul Transporturilor a subliniat că licitaţia pentru proiectarea sectorului sud-estic dintre Jilava (DN5) şi A2 este în pregătire.

“Şi aici ne dorim intersecţii civilizate, denivelate care să elimine ambuteiajele din prezent. În plus faţă de proiectele de pe centurile capitalei, lucrăm în minister la o serie de drumuri radiale care să conecteze mult mai eficient şoselele orbitale cu arterele rutiere din interiorul Capitalei. Cel mai avansat proiect este reprezentat de continuarea Bulevardului Timişoara spre Centura Bucureşti şi, mai departe, spre A0 – o legătură rapidă extrem de importantă pentru locuitorii din sectorul 6 (Drumul Taberei/Militari)”, a încheiat Cătălin Drulă.

 

Joe Biden efectuează prima sa vizită externă în Regatul Unit şi în Belgia

 

Joe Biden
https://newsroom.consilium.europa.eu

Preşedintele american Joe Biden va efectua în luna iunie prima sa deplasare în străinătate în Regatul Unit şi în Belgia, a anunţat vineri Casa Albă.

Joe Biden va participa la summitul G7 din perioada 11-13 iunie de la Cornwall (sud-vestul Angliei), iar apoi la summitul liderilor ţărilor NATO de la Bruxelles pe 14 iunie. La Cornwall, Biden va avea întâlniri bilaterale cu liderii G7, printre care şi premierul britanic Boris Johnson.

“Călătoria îşi propune să evidenţieze angajamentul preşedintelui SUA de a restabili alianţele noastre, de a revitaliza relaţia transatlantică şi de a lucra în strânsă cooperare cu aliaţii noştri”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jennifer Psaki.

La Bruxelles, Biden va participa şi la un summit UE-SUA pentru a sublinia angajamentul Washingtonului în favoarea unui “parteneriat transatlantic puternic” bazat pe “valori comune”, a precizat executivul american.

Casa Albă precizează că va furniza pe viitor mai multe detalii privind această călătorie, “în special privind posibile elemente complementare”.

Această formulare a alimentat imediat la Washington speculaţiile privind o eventuală întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit AFP. Joe Biden i-a propus săptămâna trecută omologului său rus, în cadrul unei discuţii telefonice, să se întâlnească în această vară, într-o ţară terţă, pentru a stabiliza relaţiile între cele două puteri rivale.

Moscova şi-a exprimat interesul pentru această ofertă, care a fost totuşi parazitată de sancţiuni şi contra-sancţiuni adoptate de cele două ţări. Austria şi Finlanda s-au arătat dispuse să găzduiască această întâlnire.

 

Sursă ştiri: AGERPRES

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×