Ristretto News 29.03.2021

Min

Bucureşti: Rată de infectare de 7,06 cazuri la mia de locuitori

 

Rata de infectare
www.unsplash.com

Municipiul Bucureşti a înregistrat o rată de infectare cu noul coronavirus de 7,06 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când a avut o incidenţă de 7,02 cazuri la mia de locuitori. Anunţul a fost făcut de Grupul de Comunicare Strategică.

Judeţul Ilfov are cea mai mare incidenţă de infectare cu noul coronavirus, 8,51 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua anterioară, când era de 8,49.

În zona roşie se mai află judeţele Timiş – 5,98, Cluj – 5,71, Braşov – 5,18, Hunedoara – 4,81, Constanţa – 4,17, Alba – 3,67, Giurgiu – 3,56, Sibiu – 3,38, Arad – 3,35, Sălaj – 3,10.

Alte 25 de judeţe se regăsesc în zona galbenă (incidenţă între 1,5 şi 3 la mie), printre care: Galaţi – 2,93, Vâlcea – 2,90, Dolj – 2,89, Bihor – 2,84, Brăila – 2,72.

În zona verde se află cinci judeţe (sub 1,5 cazuri la mia de locuitori), cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Suceava – 1,07, Harghita – 1,20 şi Vrancea – 1,27.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

 

 

Prezenţa la simularea probei scrise la Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională –  90,54%

 

Evaluarea Naţională
www.unsplash.com

6.120 elevi de clasa a VIII-a au absentat din cauza ratei incidenţei cumulate la nivelul unităţii mai mare sau egală cu 6/1.000 locuitori, informează Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat transmis luni AGERPRES.

“În baza datelor preliminare transmise de inspectoratele şcolare judeţene, au fost prezenţi 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susţină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori”, precizează ministerul.

Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă trei elevi, respectiv doi din judeţul Călăraşi şi un elev din judeţul Timiş. Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în judeţul Neamţ (96,5%).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29 – 31 martie, Ministerul Educaţiei organizează, împreună cu inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ, simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a.

 

 

 

 

Angela Merkel le cere landurilor să aplice restricţiile pentru stoparea pandemiei

 

Angela Merkel
https://newsroom.consilium.europa.eu/

Cancelarul federal german Angela Merkel a rechemat duminică cu fermitate landurile la ordine, cerându-le să aplice restricţiile pentru a contracara cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care mai multe landuri au anunţat proiecte de relaxare a acestor restricţii, informează AFP.

“Trebuie acum să punem în aplicare cu multă seriozitate măsurile potrivite. Însă, unele landuri fac acest lucru, dar altele nu-l mai fac”, şi-a exprimat nemulţumirea Angela Merkel în timpul unui interviu televizat, în care le-a reproşat celor recalcitranţi că încalcă angajamente asumate între guvernul federal şi landuri.

Angela Merkel a ameninţat cu o intervenţie mai constrângătoare din partea statului federal, dacă regulile nu vor fi aplicate în mod ferm, chiar dacă gestionarea sanitară ţine de landuri, iar restricţiile au fost până acum decise în urma unor lungi negocieri între cancelarul federal şi liderii la landuri.

“Nu voi sta două săptămâni fără să fac nimic”, a avertizat Merkel, în timp ce Germania a intrat în al treilea val al pandemiei. “Acesta este jurământul meu, este datoria mea”, a adăugat ea.

Printre măsurile pe care ea le consideră potrivite, Angela Merkel a invocat instaurarea unor interdicţii de circulaţie care ar putea fi “un mijloc foarte eficient”, potrivit ei, de luptă împotriva virusului. Niciodată aplicată la scară naţională de la începutul pandemiei, o astfel de restricţie este extrem de controversată în Germania.

Sursă ştiri: AGERPRES

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×