Ristretto News 4.04.21

Min

Ministrul Justiţiei, tras la răspundere pentru clasarea dosarului “10 august”

Ministrul Justiţiei, tras la răspundere pentru clasarea dosarului "10 august"
www.unsplash.com

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut joi ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să explice public “de urgenţă” cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul “10 august” să fie clasat.

“Românii au tot dreptul să ştie cine sunt cei vinovaţi de actele de violenţă împotriva manifestanţilor paşnici. Lucrurile nu se pot încheia aici şi, de aceea, am cerut ministrului Justiţiei şi ministrului de Interne să găsească soluţiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris Iohannis, pe Facebook.
Tribunalul Bucureşti a respins marţi solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul “10 august”. Decizia instanţei, care este definitivă, a fost luată de judecătoarea Daniela Isabela Miheţ.
Practic, prin această decizie, dosarul a fost clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018.

Dumitru Costin (BNS): Premierul Florin Cîţu a transformat mişcarea sindicală din România într-o adunătură de hoţi

Potrivit liderului Blocului Naţional Sindical, acest lucru s-ar fi întâmplat în momentul în care s-a întrebat dacă este în regulă ca acele cotizaţii plătite de membrii de sindicat să fie luate automat din conturile oamenilor.
Liderul de sindicat a precizat că afirmaţii de genul “luaţi banii oamenilor fără acordul lor” înseamnă hoţie, furt.

“Domnia sa, din păcate, nu înţelege nişte mecanisme simple, prevăzute în Constituţie şi în lege. Îi stăm la dispoziţie pentru a-l ajuta cu ABC-ul exercitării drepturilor şi atribuţiilor fundamentale ale lucrătorilor din România”, a continuat preşedintele BNS.

Vinerea trecută, premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre protestul unor reprezentanţi ai poliţiştilor, că nu înţelege rostul acestor manifestaţii, pentru că veniturile rămân la nivelul anului 2020.
El a adăugat că în 2021 nici în sectorul privat nu vor exista creşteri salariale, pentru că este în continuare o criză economică.

Comisia Europeană, trimisă în judecată de Parlamentul European pentru eşecul reciprocităţii vizelor UE-SUA

Comisia Europeană, trimisă în judecată de Parlamentul European, pentru eşecul reciprocităţii vizelor UE-SUA
www.unsplash.com

Parlamentul European trimite în judecată Comisia Europeană la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) pentru “eşecul de a acţiona” în ceea ce priveşte reciprocitatea vizelor UE-SUA, a anunţat purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch.

“Pe scurt, SUA nu au ridicat obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii din Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România, declanşând mecanismul de reciprocitate din regulamentul 2018/1806. PE a cerut Comisiei să adopte o suspendare temporară a scutirilor pentru cetăţenii americani”, a mai precizat el pe Twitter.

Parlamentul European a adoptat în octombrie 2020 o rezoluţie prin care solicita Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislaţia UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE şi SUA. Textul îndemna CE să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligaţia de a deţine viză pentru cetăţenii SUA, după cum este stabilit în aşa-numitul mecanism de reciprocitate.

Cetăţenii bulgari, croaţi, ciprioţi şi români sunt în continuare obligaţi să deţină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toţi ceilalţi cetăţeni ai UE sunt exoneraţi de această obligaţie pentru şederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetăţenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană, precizează PE.

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×