România are cele mai nesigure drumuri din Europa, arată un raport al Comisiei Europene

Min

În timp ce Europa are cele mai sigure drumuri din lume, drumurile din România sunt considerate cele mai periculoase, arată raportul Comisiei Europene privind siguranța rutieră.

 

Potrivit cifrelor preliminare publicate astăzi, numărul persoanelor care și-au pierdut viața pe drumurile din Comunitatea Europeană în 2019 este mai mic decât în anii precedenți, cu o medie de 51 de decese cauzate de accidente rutiere la 1 milion de locuitori. Se estimează că 22 800 de persoane au murit într-un accident rutier anul trecut, cu aproximativ 7 000 de decese mai puțin decât în 2010, adică o scădere de 23 %. În comparație cu 2018, numărul a scăzut cu 2 %.

 

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: Nici decese, nici vătămări grave pe drumurile europene până în 2050. Acesta este obiectivul nostru. Ne-am propus să reducem cu 50 % numărul de decese și cu 50 % numărul de vătămări grave până în 2030 și știm că obiectivul nostru poate fi atins. UE a înregistrat în trecut o scădere substanțială a accidentelor rutiere mortale, însă cifrele au stagnat în ultimul timp. În plus, disparitățile dintre țări rămân enorme. Numai printr-o combinație de măsuri legislative, finanțare adecvată, standarde pentru vehicule și infrastructură, digitalizare și schimb de bune practici ne vom putea atinge obiectivul.”

 

 În 2019, cele mai sigure drumuri au fost cele din Suedia (22 de decese / milion de locuitori) și din Irlanda (29/milion), în timp ce România (96/milion), Bulgaria (89/milion) și Polonia (77/milion) au raportat cele mai ridicate rate ale mortalității.  Concluzia raportului este că Europa rămâne, de departe, cea mai sigură regiune din lume în materie de siguranță rutieră.

 

 

Pentru România, lucrurile nu mai arată tot atât de încurajator 

 

Cu un număr aproape dublu față de media europeană (96 de accidente mortale la un milion de locuitori), România se află pe ultimul loc în UE la acest capitol. Deși performanțele statelor membre în materie de siguranță rutieră converg, numărul de decese cauzate de accidente rutiere din țara cu rezultatele cele mai slabe rămâne de patru ori mai mare decât cel din țara cu rezultatele cele mai bune.

accidente
Accidente mortale la 1.000.000 locuitori în 2017 Sursă foto: Trans.info

 

Există totuși state care fac progrese în materie de siguranță rutieră

  

Opt state membre au înregistrat o scădere record a numărului de accidente mortale în 2019: Croația, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg și Suedia. Totodată, Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, cele trei țări baltice (Letonia, Lituania, Estonia) și Croația au înregistrat reduceri peste medie (între 30 % și 40 %) ale numărului de accidente rutiere mortale.

Deși este probabil ca numărul accidentelor rutiere mortale să scadă semnificativ în 2020, ca urmare a măsurilor luate în scopul combaterii pandemiei de coronavirus, această scădere nu va fi suficientă pentru atingerea obiectivului. Acesta presupunea reducerea la jumătate a numărului deceselor cauzate de accidente rutiere între 2010 și sfârșitul anului 2020, dar și a numărului de vătămări grave până în 2030.

Se estimează că, pentru fiecare persoană decedată, alte cinci persoane suferă vătămări grave, cu sechele pentru tot restul vieții (aproximativ 120 000 de persoane în 2019). Costul extern al accidentelor rutiere a fost estimat la aproximativ 280 de miliarde EUR, adică aproximativ 2 % din PIB-ul UE.

 

 

Planuri ambițioase privind siguranța rutieră

 

Intitulate “Viziunea zero” acestea planurile privind siguranța rutieră vizează zero decese cauzate de accidente rutiere până în 2050. Pentru a atinge obiectivul propus de “Viziunea zero”, Comisia implementează în prezent “Sistemul sigur” pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Acest “Sistem sigur” prevede vehicule mai sigure, o infrastructură mai sigură, o mai bună utilizare a echipamentelor de protecție, viteze mai reduse și o mai bună îngrijire post-coliziune.

În plus, UE va depune eforturi în scopul asigurării unei mai bune aplicări transfrontaliere a sancțiunilor pentru infracțiuni rutiere, al digitalizării permiselor de conducere și al dezvoltării unor noi modalități de a ajuta statele membre cu rezultate relativ slabe în materie de siguranță rutieră. La această categorie, încadrându-se, din păcate, și România.

 

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×