Trei absolvenți ai Colegiului Național “I. L. Caragiale” din Ploiești admiși la Universitatea Sorbona

Min

Oricât de controversat este învățământul românesc reușește încă să ofere performanță. Trei absolvenți ai Colegiului Național “Ion Luca Caragiale din Ploiești” au fost admiși la prestigioasa Universitate Sorbona din Paris.

 

 

Într-o perioadă în care învățământul românesc este obligat să facă față numeroaselor provocări pe care le-a generat pandemia de COVID-19, iată că unii elevi reușesc (încă!) să demonstreze că dacă vrei, poți! Chiar și în România. Performanțele liceenilor din Colegiul ploieștean au fost recunoscute de-a lungul timpului prin numeroasele premii obținute la competițiile naționale și internaționale, dar și prin faptul că tot mai mulți dintre ei au reușit să fie admiși la unele dintre cele mai prestigioase facultăți din lume pentru a-și continua studiile.

Acesta este și cazul celor trei elevi ai clasei a XII-a Filologie bilingv franceză, Cătălina Dumitrașcu, Andrei Valentin Istrățoiu și Minea Robert, admiși la Universitatea Sorbona.

 

Citește și:

Sorry. No data so far.

 

 

„Se dovedește astfel că în Colegiul nostru se face performanță la toate profilele și specializările. Iată că și specializările umaniste sunt în top. Îi felicit din tot sufletul și sunt fericită că vechea tradiție a absolvenților Liceului Sfinții Petru și Pavel de a ajunge la această mare universitate se reia. Suntem mândri de voi. Mult succes!”, este mesajul transmis, pe pagina de Facebook, de Carmen Băjenaru, directorul Colegiului Naționa “I. L. Caragiale” Ploiești.

 

Specializările pe care le vor urma cei trei viitori studenți începând din toamnă sunt: Sociologie politique – Cătălina Dumitrașcu, Lettres, Arts, Langues, Sciences Humaines et Sociales – Lettres classiques – Andrei Valentin Istrățoiu, și Langues, littératures et civilisations étrangères et régionales – arabe – Minea Robert.

 

 

Alexa Tudose, premiată cu aur la Olimpiada Balcanică de Informatică, admisă la Oxford

 

Sursă foto: Viitorul României

 

O altă elevă strălucită a liceului și unul dintre liderii promoției 2016-2020, Alexa Tudose, a fost admisă la Oxford, fiind considerată cea mai bună din lume în domeniul Computer Science. Cu un palmares impresionant ce numără nu mai puțin de 14 medalii internaționale la concursuri de Informatică, Alexa a câștigat recent medalia de aur la Balcaniadă, fiind prima fată din istoria concursului care  și-a adjudecat cea mai râvnită medalie. În cadrul celei de-a 27 ediții a prestigiosului concurs ce a avut loc în septembrie anul trecut la Atena,  tânăra s-a duelat cu 51 de concurenți din 13 țări.

 

A fost o experiență benefică. Am fost mândră că am putut să-mi reprezint școala, județul și țara. Rezultatul a venit ca o confrmare a faptului că acesta este domeniul care mi se potrivește cel mai bine”, a povestit Alexa Tudose la Antena 3.

 

„Alexa Tudose a obținut unele din cele mai importante medalii la informatică din Europa și a făcut cunoscut numele României și al Colegiului nostru la marile competiții naționale și internaționale. Performanțele ei arată că atunci când faci ceva cu pasiune totul este posibil. Alexa este admisă la Universitatea Oxford. ”, a scris Carmen Băjenaru, directorul Colegiului Național “I.L. Caragiale” pe pagina de Facebook.

 

Premiată de mai multe ori la competițiile naționale și internaționale, Alexa Tudose a obținut performanțe greu de egalat, fiind declarată în mai mulți ani „Elevul anului” la Ploiești.

 

 

Colegiul Național I.L. Caragiale, unul dintre cele mai prestigioase licee din țară

 

Sursă foto: Republica Ploiești

 

Cu o istorie de 156 de ani, Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești îşi recunoaşte originile odată cu înfiinţarea Gimnaziului de Băieţi din Ploieşti, care şi-a deschis cursurile la 3/15 noiembrie 1864. Doi ani mai târziu, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au devenit ocrotitorii spirituali ai școlii, al căror nume a fost purtat oficial din august 1866 până în 1952, când cu prilejul marcării centenarului naşterii dramaturgului Ion Luca Caragiale numele a devenit cel de astăzi.

 

Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale“ din Ploieşti, a dat – în istoria sa de un secol și jumătate– 27 de academicieni, dintre care trei viitori președinți ai Academiei Române, Andrei Rădulescu, Mihai Drăgănescu și Eugen Simion, iar elitei mondiale a inteligenţei i-a adăugat în fiecare an performeri de top în cele mai diverse domenii.

 

 

 

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×