Un antreprenor a donat măști de protecție în valoare de 10.000 de euro mai multor spitale din Brașov

Min

Cunoscut activist pentru cauze ce țin de implicarea socială, Bogdan Micu a lansat un apel către antreprenori să sprijine, în măsura posibilităților, instituțiile statului în lupta cu epidemia de coronavirus. “Dacă nu ar exista cetățenii, nu ar exista nici businessul lor!

 

Sub hashtagul #ajuta_si_tu, antreprenorul a povestit pe pagina sa de facebook despre inițiativa de a sprijini cu echipamente de protecție medicii aflați în prima linie în lupta cu virusul. Astfel, după ce a achiziționat măști de protecție în valoare de 10.000 euro, Bogdan Micu le-a donat medicilor de la Spitalul Militar, Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și SMURD Brașov.

El a postat totodată și un video prin care îndeamnă și alți antreprenori să se implice în propria comunitate pentru a-și ajuta semenii, dar și spitalele din jur.

“Astăzi am mers pe la mai multe instituții și am donat măști de protecție. Ambulanța, ISU, case de copii, etc. au nevoie de ajutorul nostru. Nu înseamnă că înlocuim statul, doar îl ajutăm. Acolo sunt oameni ca noi și trebuie sprijiniți. Ei nu se pot ascunde ca noi restul. Aceste momente sunt momente de oportunitate publică, a scris antreprenorul pe pagina de socializare.

Copleșit de cele câteva sute de mesaje pe care le-a primit doar în câteva ore de la postarea anunțului, antreprenorul s-a văzut nevoit să își prioritizeze donația doar către cadrele medicale aflate în linia 1 și care interacționează cu bolnavii infectați.

Vorbind despre faptul că tot mai mulți oameni ajung în aceste momente să profite de cererea ridicată pentru echipamente de protecție și să le vândă la suprapreț, Bogdan Micu a adăugat: “Am cumpărat măști de 10.000 euro. Din păcate, măști FFP3 – cele care au efect, nu se mai găsesc în comerț. Am fost nevoit să iau de pe OLX de la niște tineri speculanți. Cu 8 euro bucata. Nu este ok. Statul trebuie să intervină urgent să oprească speculația cu materiale medicale. Acum caut să cumpăr plămâni artificiali și alte lucruri de care ar putea fi nevoie și să le donez către instituții.

 

Apel către antreprenori: “Dacă nu ar fi cetățenii, nu ar exista nici businessul lor!

 

Pentru că un astfel de gest singular nu poate schimba mare lucru, Bogdan Micu a făcut un apel la toți antreprenorii care pot da o mână de ajutor în aceste zile tuturor celor aflați în nevoie.

Fac un apel la mediul de afaceri să fie solidar cu societatea unde își desfășoară activitatea. Dacă nu ar fi cetățenii, nu ar exista nici bussinesul lor. Așa că acum, în loc să stea ascunși la căldurică cu provizii, trebuie să iasă toți să ajute. Și oamenii de afaceri au și logistică și bani. Să îi pună la bătaie!a adăugat antreprenorul.

 

Cine este Bogdan Micu

 

Bogdan Micu are 36 de ani și este originar dintr-un sat de pe lângă Brașov. Este un antreprenor de succes cu afaceri de mai multe milioane de euro în 13 domenii diferite, risipite pe mai multe meridiane: energie verde, banking, comerţ, construcţii, IT, proiectări, magazine cu echipament sportiv, tabere la munte, design de bijuterii.

Sursă foto: Leaders.ro

 

El este cel care a pus bazele sistemului “Radarul Pădurii”, un sistem IT implementat ulterior de Ministerul Mediului drept ajutor în lupta cu hoții de lemne. Astfel, oricine putea suna la 112 pentru a reclama un transport cu lemne. Bogdan Micu a venit cu îmbunătăţiri şi cu aceeaşi firmă care a construit Radarul Pădurii, a creat site-ul “Inspectorul pădurii”, unde oricine poate să vadă zonele în care se taie pădure, cine şi unde transportă, într-un cuvânt “trasabilitatea lemnului”. Totodată, el a pus bazele Fundației Bogdan Micu, un ONG care derulează proiecte în sprijinul victimelor traficului de persoane.

Într-un interviu acordat Leaders.ro, Bogdan Micu declara: Să nu crezi că dacă ai doar bani și proprietăţi o să găsești adevărata bogăţie. Dacă nu te oprești la nevoile de bază, casă, mașină, venit securizat și începi să-ţi iei „avioane”, înseamnă că n-ai înţeles nimic. Trebuie să pui tot ce ai învăţat ca antreprenor în slujba binelui, să aibă valoare”.

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×