“Vă rog, cu toată ființa mea să îmi împrumutați și mie un telefon pentru a putea ține pasul cu lecțiile!” Scrisoarea emoționantă a unei fetițe dintr-un sat din Vaslui trimisă primarului

Min

Ciprian Robert Tamaș, primarul localității Șuletea din județul Vaslui, a publicat pe pagina sa de Facebook scrisoarea emoționantă a unei fetițe pe care a primit-o recent. Aceasta, elevă la școala din localitate, îl roagă fierbinte pe primar să o ajute cu un telefon mobil pentru a putea ține pasul cu cerințele școlii online. În plus, i-a promis primarului că îi va plăti lunar ratele din alocație.

 

 

Situația fără precedent cu care s-a confruntat învățământul românesc în vreme de pandemie, a iscat o mulțime de întâmplări dramatice pentru copiii ce provin din mediul rural ai căror părinți nu își permit să le asigure telefoane sau tablete de ultimă generație pentru a-și putea continua studiile online. Acesta este și cazul unei eleve din comuna Șuletea din județul Vaslui care s-a gândit să îi ceară ajutorul primarului pentru a putea obține, măcar cu împrumut, un telefon care să îi permită să păstreze contactul cu școala. Așa că i-a trimis acestuia o scrisoare în care îi povestește situația familiei sale, faptul că mai are șapte frați dintre care doar șase mai merg la școală și sunt obligați să folosească toți unicul telefon disponibil, al mamei. În această situație, nu reușește să țină pasul cu temele, chiar dacă este „conştientă că singura noastră şansă pentru a reuşi în viaţă este să învăţăm bine”.

 

Iată ce i-a scris micuța primarului: “Acum, cu această nebunie ce ne ţine departe de băncile şcolii, singura noastră legătură cu profesorii noştri este este mediul online. Momentan folosim toţi telefonul mamei mele, dar nu reuşim să ţinem pasul cu acest sistem de învăţământ, din cauza lipsei unui alt telefon. Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să îmi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponilbil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia vă voi aduce banii. Sper să înţelegeţi situaţia financiară cu care se confruntă părinţii mei şi să daţi curs rugăminţii mele. Promit să nu vă dezamăgesc!

 

Citește și:

Sorry. No data so far.

 

Răspunsul primarului s-a dovedit a fi pe măsura scrisorii primite: “DAA! Răspunsul meu este afirmativ, îți voi da un telefon în stare perfectă de funcționare pentru a-ți face temele la timp, copil minunat!”.

 

Totodată, acesta a adăugat că a luat legătura cu directorul școlii care i-a confirmat că sunt peste 30 de elevi în această situație. Nu au telefon, nici tabletă sau laptop pentru a interacționa online cu cadrele didactice. Cu această ocazie, lansează un apel către toți cei cu suflet generos care și-au schimbat recent telefonul: “Astfel, am rugămintea la voi, prietenii mei dragi, care v-ați schimbat smartphone-ul și vreți să aduceți o bucurie, să îl donați pe cel vechi cu toată bucuria unui elev nevoiaș din comuna noastră! Noi promitem că vom face poze și vă trimitem fiecăruia dintre voi bucuria și zâmbetul copilului norocos!”

 

Toți cei care vor să doneze un telefon sau o tabletă pentru un copilaș din comuna Șuletea, pot lua legătura direct cu primarul Ciprian Robert Tamaș, la numărul de telefon 0768 673 653 sau pe pagina sa de Facebook.

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×