Vești bune pentru iubitorii de teatru: Teatrul Național va programa spectacole și pe parcursul lunilor de vară

Min

Iubitorii de teatru sunt așteptați la spectacolele Teatrului Național și pe timpul verii, atunci când, în mod normal, teatrul ar fi intrat în vacanță. Într-un comunicat postat pe site-ul intituției, Teatrul Național anunță că va modifica structura stagiunii curente. 

 

În contextul epidemiei de coronavirus și având în vedere faptul că pe teritoriul României a fost instituită starea de urgență, toate spectacolele, evenimentele și manifestările publice sunt suspendate. Nici activitatea Teatrului Național I.L. Caragiale București, nu face excepție de la regulă, mutând, pe cât posibil, activitatea în online.

 

În acest context, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” anunță într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției că își va modifica structura obișnuită a stagiunii, care presupunea închiderea acesteia în lunile iulie și august, urmând ca, în acest an, în măsura în care contextul epidemiologic o va permite, să programeze spectacole pe toată perioada lunilor de vară – iunie, iulie și august.

 

Pentru a putea lua o astfel de decizie, conducerea teatrului anunță totodată faptul că actorii și corpul tehnic de scenă au fost consultați în legătură cu această propunere care presupune inclusiv reorganizarea vieții lor private, reprogramarea concediilor cu familia, a călătoriilor, a altor angajamente. Răspunsul unanim și solidar a fost “Da, jucăm la vară!”, răspuns care este o minunată declarație de iubire față de publicul spectator!

 

Astfel, spectacolele din repertoriul curent al teatrului, inclusiv cele reprogramate, se vor juca pe scenele tuturor sălilor – Sala Mare, Sala Studio, Sala Pictura, Sala Atelier, Sala Mică, Sala Media – săli care dispun de aer condiționat și instalații de climatizare, pentru a asigura confortul spectatorilor. De asemenea, Teatrul Național anunță cu această ocazie și redeschiderea stagiunii estivale în aer liber care, de câțiva ani buni, se desfășoară în amfiteatrul de 300 de locuri amenajat pe acoperișul clădirii. Sub titulatura, “Amfiteatru, nopți de vară sus pe teatru” stagiunea estivală va cuprinde spectacole de teatru, dans, muzică, dar și proiecții de film.

 

Astfel, Teatrul Național își așteaptă cu drag spectatorii, atunci când situația din țară o va permite, atât cu spectacole din repertoriul curent, cât și cu noile premiere, pe care le va pregăti între timp.

 

Teatrul Național, în online

 

Totodată, pentru a rămâne aproape tuturor iubitorilor artei spectacolului, instituția anunță și faptul că întreprinde toate demersurile necesare pentru a obține acordul tuturor autorilor implicați în realizarea spectacolelor din repertoriul TNB, pentru difuzarea on-line a unui număr de reprezentații existente sub formă filmată în arhiva sa digitală.

teatru
Sursă foto: Teatrul Național facebook page

 

Până atunci însă, puteți urmări zilnic înregistrările live ale Conferințelor Teatrului Național, desfășurate în cadrul Programului TNB – Parateatral, pe canalul de Youtube, pe pagina de facebook sau pe o pagină special creată pentru aceste transmisii online pe website-ul TNB. Iniţiate cu aproape opt decenii în urmă de scriitorul Ion Marin Sadoveanu, Conferinţele Teatrului Naţional au reintrat în programul curent al TNB începând cu anul 2006, oferind publicului, bilunar, prelegerile unor personalitaţi marcante ale culturii române pe teme dintre cele mai diverse şi incitante. Programul conferințelor este disponibil aici.

 

Sursă foto: Teatrul Național facebook page

 

 

Newsletter

Start your day informed!

Şi tu poţi scrie articole pe Democracy Mania!

Click aici
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
Abonează-te!
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră.
ABONEAZĂ-TE
Fii primul care află ce este nou pe platforma noastră
Dacă ai talent la scris, eşti creativ şi ai ce povesti şi altora, alege să devii contributor Democracy Mania!
0
Spune-ne aici ce crezi despre acest subiect.x
()
x

Pune Democracy Mania pe ecranul principal al telefonului

Adauga pe ecranul principal
×